Biografie in Nederlands

In den beginnen, werd de band geformeerd door een zangeres genaamd Joey negen, een bassiste, Ida Duivelsoog (Ida Stenbacka), een gitariste Klara Sterkte (Klara Rönnqvist Fors) en een drumster Nicki Vals(Jannicke Lindström). De band speelde in de stijl van punk rock over deze periode. In 2001 komt Mia Karlsson erbij, om het geluid van de band te verrijken. Ze kiest net als de andere bandleden voor een artiestennaam, eerst Mia gestoorde gek en uiteindelijk zal het Mia onderkoeld hart worden.
De bandnaam is ontstaan tijdens een festival waar Ida en Klara samen in Denemarken naar toe zijn gegaan, daar was een opblaasbare pop genageld aan een kruis, ze vonden het grappig en in Zweden heet een opblaaspop een Barbara. De bandnaam was geboren.

Joey negen verliet de band in 2003, en dit maakte echt een verschil. Het avontuur stopte niet, de band besloot om samen te blijven en Mia verving haar op zang. De band ging van een punk stijl, naar een rock/metal geluid. Ze gingen zeer vaak in bars en clubs in Zweden spelen en in 2003, werd hun harde werk uitbetaald, zij ondertekende een contract bij GMR Music Group. In 2005 namen ze hun eerste studio-album « In Distortion We Trust » op. De eerste single « Losing The Game » bereikte de 8e plaats in de Zweedse hitlijsten. De band speelt daarop volgend veel shows in Europa, vooral in Zweden en in Frankrijk. In 2009, het tweede album « Till Death do us Party », is geboren. In 2010 wordt er een documentaire DVD over hun tour gerealiseerd. De 4 Zweedse meisjes met hun hechte vriendschap vullen elkaar perfect aan, op een muzikale en persoonlijke manier. De band tourt veel, en het aantal fans stijgt gestaag. In 2012 slaat het laatste album als een bom in, zowel bij hun oudste fans als bij andere hardrockers en metalheads. Het album is professioneler, de composities zijn duidelijker, Mia’s stem is hezer, moeilijker en harder. De muziek is een perfecte mix van hardrock en Heavy Metal. De Barbs hebben hun eigen stijl en geluid gevonden. « The Midnight Chase » won erkenning. « The Midnight Chase » werd uitgebracht in Noord-Amerika door NuclearBlast (USA), ze gingen op tournee in Brazilië en in Noord-Amerika. Met het groeien van het succes, volgen de tour data zich op. Dit tot enorme vreugde van hun fans.

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s